tiistai 11. lokakuuta 2016

Tiimioppiminen

Meidän linja on siitä poikkeava, että meillä kaikki tehdään tiimityönä. Työelämässä visualistit työskentelevät myymälöissä, mikä on pääasiassa vain porukassa työskentelyä. Siksi mekin tehdään kaikki ryhmässä, mikä tuo välillä haastetta, mutta myös tuo ne parhaat idikset.

Hyvässä tiimissä näkyvät oppimissopimus, pelisäännöt, palkitseminen, sielunavaus ja päivän tavoitteet.

Työt etenevät, kun sovitaan yhdessä vaikka siitä, mitä päivän aikana tulisi olla valmista. Inspiroituminen voi olla loputonta, joten on taito osata aloittaa. On myös hyvä kertoa työkavereille, mikä oma henkilökohtainen tavoite projektissa on. Se voi olla vaikka Illustrator -ohjelman käyttö, töiden vieminen loppuun tai avunpyyntö.



Tiimioppimisen vaarat on pelko, mitä pitää ruokkia luottamuksella. Jos et ole yhtä mieltä muiden kanssa, avaa suusi. Kuuntele myös muiden mielipiteet, ne voivat olla omiasi toimivampia.

Tiimeissä on erilaisia rooleja. Jotkut ovat niitä kovaäänisiä, jotka ohjaavat koko ryhmää. Toiset ovat niitä hyväksyjiä, eivätkä uskalla kertoa ideoitaan. Se voi olla myös itsensä vähättelemistä. Toisten tarvitsee harjoitella toisten kuuntelemista, ja toiset harjoittelevat sen oman äänen kuulumista.




Tavoitteena on saada yhteinen trategia, millä visio saadaan toteutettua.

Päivä on hyvä vaikka aloittaa kuulumisista. Tiimityöskentely on helpompaa, jos itsellä on vaikka muita asioita mielessä, huonosti nukuttu yö takana, ja tiimi on tietoinen siitä. 




70 : 20 : 10

Opit 70 prosenttia tekemällä. 20 prosenttia oppimisesta saadaan työkavereilta. Vain 10 prosenttia opitaan opetuksesta, esimerkiksi siitä, kun opettaja selittää taulun edessä tai powerpoint-esityksien kautta.



Kuvat luokan modernisoinnista.


Itse koen, että olen lähtenyt hyvin mukaan työskentelyyn, olen ideoinut ja yrittänyt tehdä töitä, vaikka takana on huonosti nukuttu ilta, ja olen auttanut muita ryhmäläisiä ideoimaan. Olen kuunnellut myös muiden ideoita, ja ottanut siitä inspiraatiota. Olen kehittynyt Illustrator-ohjelman käytössä, ja kehittynyt visualistin töissä, esimerkiksi esillepanoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti