keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Metsäkuutio-projekti / 4H-yhdistys

Saimme pari viikkoa sitten projektin Salon 4H-yhdistykseltä. Yhdistys mahdollistaa salolaisille nuorille mahdollisuuden ryhtyä yrittäjäksi, ja antaa heille työelämävalmiuksia. Yhdistys järjestää muodollisesti kursseja, tilaisuuksia ja hankkeita.

Salolainen nuori voi hakea 4H:n yrittäjäksi, ja sen kautta työllistää itse itseään esimerkiksi valokuvaamalla asiakkaille. 4H-yrityksen perustamisella saa työehtosopimuksen mukaisen palkkauksen. Yrittäjyys on erinomainen tapa tienata opintojen ohella sekä siitä on hyötyä tulevaisuuden työtehtävissä.

Yhdistyksen Nuorten Luonto -hanke pyysi meitä visualisteja mukaan suunnittelemaan metsäkuutioita. Metsäkuutio on 2m x 2m x 2m kokoinen kehikko, minkä tarkoitus on tuoda pieni pala metsää ja luontoa keskelle kaupunkia ja kauppakeskusta. 4H:n toiveita oli, että se on elämyskuutio, se houkuttelee ihmisiä astumaan sisään, ja siellä aistit herkistyvät esimerkiksi hajun tai tuoksun myötä.

Ryhdyimme jokainen ryhmä 1.- ja 2.-luokilta suunnittelemaan omaa ehdotusta ja ideaamme kuutioon. Meidän ryhmä aloitti inspiraation kaivamisella, selailimme yhdessä taiteilijoiden töitä ja pohdittiin millaista ideaa aleittaisiin rakentaa. Teimme yhdessä myös tämän pinterest-taulun.






Tässä meidän planssi suunnitelmasta. Tarkoitus oli tuoda kauppakeskukseen ensilumi, talviprinttiä seinälle, lumisadetta ja lumista musiikkia.


Lopulta projektiin valittiin kolme kuutiota, kaksi meiltä ykkösiltä ja yksi kakkosilta. Näitä ollaan työskennelty ahkerasti, ja mun tehtävä oli suunnitella kauppakeskukseen yhteiset planssit metsäkuutioille. Tähän kuului keskustelua 4H:n ohjaajien kanssa, mitä siihen tulee sisältöä, muuten sain aika vapaat kädet suunnittelulle.







Metsäkuutiot ovat nyt esillä Salon Plaza-kauppakeskuksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti