tiistai 23. elokuuta 2016

Myymäläsuunnittelu


Tehtävänanto: 5 sisääntuloaluetta, 5 näyteikkunaa, 5 ikkunatarraa



SISÄÄNTULOALUEET / YKKÖSPÖYDÄT :


Marimekko / Hansa Turku


Myymälän sisääntuloalueella on usein erilaisia somisteita, joidenka tarkoitus on myydä esimerkiksi sesongin uutuksia. Ne voivat olla mallinukkeja, niin sanottuja ykköspöytiä tai lavasteita.



H&M / Hansa Turku


Ykkösalue voi rakentua eri osista. Tässä kyseisessä itse pöydän eteen on sommiteltu penkki repuille ja taso kengille, mikä tuo hauskuutta esillepanoon. Mallinuket on aseteltu pöydän viereen korokkeelle, mikä rikkoo esillepanon tasapainoa, ja hyvällä tavalla saa asiakkaan huomion.



Zara / Hansa Turku


Tämä sommittelu on asetettu sisääntuloon. Rekit ja mallinukke rakentavat oman kokonaisuutensa.



Lindex / Hansa Turku


Tämän myymälän aulassa on yksinkertainen ykköspöytä, missä esillä on sesongin vaatteet ja somisteet.



BikBok / Kultatalo Turku


Mallinuket usein asetellaan näin kolmion muotoon, mikä ohjaa katsetta tehokkaasti, ja tuotteet tulevat näin parhaiten esille, kun asiakkaan on niitä helppo katsoa. Tyyliin on luotu rentoutta laittamalla yksi nukeista istumaan rennosti ryhmään.



NÄYTEIKKUNAT :


Finlayson / Hansa Turku


Näyteikkunoihin kuuluu monia vaiheita, ja niihin monesti lisätään monia elementtejä, mitkä rakentavat ihan oman kokonaisuutensa. Finlaysonin näyteikkunaan on lakanoiden rinnaksi laitettu juliste ja puulaatikot, mitkä luovat hauskan teeman.


Lindex / Hansa Turku


Joskus näyteikkunat ovat tosi yksinkertaisia. Mallinuket ovat aseteltu kolmioryhmittelyyn, ja hintakyltit aseteltu asiakkaille helposti luettavaksi niin, että jokaisella mallinukella on oma kyltti. Kokonaisuuden kruunaa maalatut seinät, malliston kehys ja takaseinällä olevat tikkaat.



Lindex / Hansa Turku


Joskus näyteikkuna rakennetaan vain julisteista.



Nilson Shoes / Turku



Lindex / Hansa Turku


Isot esillepanot voivat sisältää paljon rekvisiittaa. Tässä Lindexin isoimmassa näyteikkunassa on kaikki oleellinen; mallinuket, julisteet, hintakyltit, korokkeet ja erilaiset somisteet.


NÄYTEIKKUNATARRAT :


GinaTricot / Turku, Aleksi13 / Turku


Ikkunatarroilla mainostetaan myymälän mallistoja, myyntilauseita ja informaatiota. Teippien kiinnittämiseen visualisti tarvitsee puhdistusvälineet, sakset, maalarinteippi, mitta ja lasta.


Cafe Kolmio / Turku, Hesburger / Hansa Turku


Kukkakauppa Miccishop / Turku




A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti