perjantai 27. tammikuuta 2017

Työharjoittelu 25.1 - 17.3

Kolme päivää takana uudessa työharjoittelussani, jännää! Olen Turun Stockmannin tavaratalossa harjoittelemassa visualistin työhön. Harjoittelu kestää 7 viikkoa, minkä aikana tavoitteena on oppia visualistin työ myymälässä - esillepanot ja myymälätyö.



Stockmann on suomalainen kaupan alan yritys, mikä perustettiin vuonna 1862 saksalaisen kauppiaan Georg Franz Heinrich Stockmannin toimesta. Yrityksellä on myymälöitä Suomessa ja Baltian maissa, joista 7 on Suomessa (Oulun myymälä lakkautetaan helmikuussa).


 TURUN TAVARATALO 

Turun Stockmann on Varsinais-Suomen suurin tavaratalo. Osastoja siellä on naisten pukeutuminen ja asusteet, kosmetiikka, miesten pukeutuminen, jalkineet, lasten pukeutuminen ja -lelut, koti, urheiluvaatteet ja viherkasvit. Tavaratalosta löytyy myös Herkku, Alko, Kukkakauppa Fiori, Deli, kioski, ravintola Stockmann Buffet, Akateeminen kirjakauppa ja Power.


 VISUALISTIT 

Tavaratalolla on oma visualistitiimi, jotka vastaavat myymälän somistamisesta. Visualisteja työskentelee 6-7, joista yksi on tiimiesimies ja muilla on omia vastuualueita, esimerkiksi yksi vastaa naisten pukeutumisesta. Muuten työ tapahtuu tiimissä. Visualisti siis rakentaa myymälään esillepanot, kiinnittää julisteet, somistaa näyteikkunat ja pukee mallinuket. Työhön kuuluu paljon "piilotyötä" ja voimaa tarvittavaa työskentelyä.


 MINUN ROOLI HARJOITTELUSSA 

Osallistun tiimityöskentelyyn ja pääsen samalla tutustumaan visualistin arkeen. Heti ensimmäisenä päivänä vastuu annettiin, ja olen päässyt tekemään jo ensimmäisten kolmen päivän aikana mukavasti! Avustan siis esillepanojen rakentamisessa ja purkamisessa, mallinukkien pukemisessa - olen ne tarvittavat apukädet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti